Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 4 (3 november-10 november)

woensdag, 23 november 2022 18:51:00

Afgelopen dagen heb ik veel indrukken opgedaan. Te veel om in een paar regels samen te vatten. Hieronder in het kort een impressie:

Donderdag 3 november:

Vertrek naar Cayenne (250km). In SOULA, een plaats voor Cayenne, bezocht ik de familie PAUL. Jacques Jol PAUL is voorganger in ECE te St.Laurent. Vanwege de afstand (ca. 220 km) is hij alleen in de weekenden in de omgeving van St.Laurent). Na de maaltijd, een uurtje hangmat en een frisse douche (paar keer per dag douchen is geen overbodige luxe!).

Op WhatsApp ontving ik het bericht van Dieter Schleppi over het overlijden van de naar hem vernoemde Dieter uit St.Laurent.

‘s Avonds een vergadering met de oudsten van ECE te Cayenne. Laat in de avond naar mijn gastenverblijf 30 km buiten Cayenne midden in het bos. Heerlijk rustig!

 

Vrijdag 4 november-zaterdag 5 november: Tijdens de maaltijden met Roger & Armide veel besproken en herinneringen opgehaald. In ochtend en middag meerdere bezoeken.

Ik ontving bericht dat mijn vliegreis die ik voor het volgende weekend had gepland om naar het binnenland te gaan was geannuleerd. De (provisoire-) landingsbaan is in dusdanige conditie dat gezien de huidige weersomstandigheden (veel regen) de veiligheid niet kan worden gegarandeerd…..

 

Zondag 6 november: ik mocht voorgaan in de dienst bij ECE in Cayenne. Daarna op het heetst van de dag richting St.Laurent. In Kourou een bezoek gebracht aan Danil Duyon voorganger Baptistengemeente. Na maaltijd, rust en douche(!) nog tweehonderd km te gaan. Onderweg een paar keer gestopt voor een korte groet bij bekenden. Begin van de avond vermoeid maar voldaan terug in St.laurent.

 

7 – 9 november: naast bezoeken in de omgeving ook een paar keer bij de familie van pas overleden Dieter geweest. Dieter (ca. 50j.), vernoemd naar Dieter Schlepi, komt oorspronkelijk van de Lawa, een rivier in het binnenland. Het echtpaar Dieter & Berthy Schleppi (nu in Belgi) hebben daar een aantal jaar als zendeling met vrucht gewerkt. Werk dat nu in de derde generatie nog altijd vrucht draagt. We kwamen twee avonden met de familie bij elkaar voor troost en bemoediging. Minder formeel en plechtig dan wij gewend zijn, maar heel indrukwekkend te zien hoe familie, geloofsgenoten en vrienden zich inzetten om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en tot steun zijn voor de nabestaanden. Dieter laat vrouw en 9 kinderen achter.

Ter gelegenheid van de begrafenis kwamen familieleden met de pirogue stroomafwaarts. Voor mij een mooie gelegenheid om morgen met hen terug te keren naar het binnenland. Ondanks de annulering van de vliegreis is het toch mogelijk om daar een weekend te zijn. Ik kijk er naar uit. Het kost me wel wat extra tijd en hoe de terugreis zal gaan is nog wat onzeker. Een nieuw avontuur …

Hartelijke groet,

Barend