Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 2 (22 oktober-27 oktober)

zondag, 30 oktober 2022 00:08:00

Afgelopen zondag was ik in de gemeente glise vanglique (ECE) te Saint Laurent. Het deed me goed om vele bekenden te begroeten. Mooi om te zien dat de kerkzaal goed wordt gebruikt. Zondagmiddag werd de kerkzaal gebruikt door chinezen. Een groep chinezen komt dan uit Kourou en Cayenne (resp. 200/250km) om in de ochtend te evangeliseren onder de vele chinezen die hier wonen en ze uit te nodigen voor de dienst in de middag. Helaas werd de kerk ook meerdere malen bezocht in de nachtelijk uren door gasten die minder gewenst zijn ….

Heb inmiddels een paar omliggende indianendorpen bezocht. Ik sprak o.m. met zuster Ingrid die haar man door de Corona moet missen … Groot verdriet voor haar en voor de gemeente. Gisteren op de begraafplaats geweest waar ik een foto maakte van het graf van broeder Henk Kreuger. Er is een gedenksteen geplaatst ter herinnering aan deze trouwe broeder. Het was overigens een drukte op het kerkhof. Graven worden opgeknapt i.v.m. het a.s. Allerheiligen (1 nov.). Gisteren bracht ik Ferdinand (een broeder van het “eerste uur”) naar huis. Hij woont in Awala Yalimapo, een indianendorp aan de kust. Met hem bezocht ik ook een paar bekenden. Na een gezamenlijke maaltijd keerde ik laat op de avond weer terug naar mijn gastenverblijf in St.Laurent. Vanmiddag vertrek ik naar de andere kant van de rivier en verblijf daar tot na het weekend. Mogelijk breng ik dan ook een bezoek aan broeder Petrus in Moengo. Het is goed om hier te zijn!!

Hartelijk groet,

Barend