Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 40 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 40 Barend & Diny

Apeldoorn, 28 juni 2023
 
Lieve vrienden,
 
Trots op Diny
Onder grote belangstelling van collega’s, familie en vrienden, met een mooie toespraak van haar leidinggevende en veel lovende woorden, voorzien van een rijk decor aan bloemen en andere presentjes nam Diny afscheid van haar werk waar ze ruim 22 jaar werkzaam is geweest. Toen we ons eind 1999 na bijna veertien jaar Frans-Guyana weer in Nederland vestigden begon Diny al gauw haar zorgcarrière op de onderste tree. Het enige dat ze kon bieden waren twee gezonde handen en een hart voor mensen. In de loop der jaren klom ze meerdere treden omhoog. Binnenkort bereikt ze haar AOW-gerechtigde leeftijd en wordt het tijd om te stoppen met haar werk in de zorg. We zijn dankbaar!
 
Claudette
In februari ontvingen we het volgende bericht:
 
Hallo Barend, Hoe gaat het bij jullie? Ik heb heel slecht nieuws uit Suriname. Glenn zijn vrouw Glaudette is gisteren plotseling overleden.
Glenn vroeg mij om het door te geven, hij wil liever nu nog niet gebeld worden. Wel een appje of spraak bericht.
 
Ik zocht contact, ook met Glenn. Hij reageerde:
 
Hartelijk dank voor uw medeleven broeder, bid voor mij en de kinderen, moeilijk voor ons om te verwerken.
 
Wat is er gebeurd? Houdt het verband met de bevalling van hun jongste kindje van drie weken geleden …. We weten het niet.
 
Feit is dat Claudette (46j.) met de boot van Albina (Suriname) naar St. Laurent (Frans-Guyana) werd overgebracht om daar in het ziekenhuis hulp te zoeken. Helaas was het te laat en mocht reanimatie niet meer baten. Bijkomend gevolg is dat de dood in Frans-Guyana werd vastgesteld en het lichaam daar moest worden afgelegd. Ik ontving naar aanleiding hiervan het volgende bericht:
 
Barend, goede morgen, hopelijk gaat het goed met u. We zijn bezig met de voorbereiding, kosten voor het afleggen en de oversteek zijn € 4400 (!) Dit heb ik niet. …
De kosten van de uitvaart in Suriname heb ik wel rond de 25000 srd (ca. € 1000)
 
Om de kosten niet onnodig te laten oplopen werd dit bedrag voorgeschoten. Het bericht werd verstuurd naar een beperkt aantal vrienden en we zijn zeer dankbaar dat binnen korte tijd het benodigde bedrag door giftgevers bij elkaar werd gebracht.
 
Glenn blijft achter en heeft de zorg voor nog veel (!) opgroeiende kinderen. Het pasgeboren jongetje wordt verzorgd door de moeder van Claudette. Naast zijn dagelijks werk draagt Glenn ook grote zorg voor de plaatselijke gemeente….
 
Reis naar VS
Ter gelegenheid van Diny haar pensioen en ons beider AOW-gerechtigde leeftijd hebben we het op ons hart om een reis te maken naar de VS. Het primaire doel is om een bezoek te doen aan het echtpaar Willi & Bea Gyger. Zij waren ook zendeling in Frans-Guyana en hebben veel voor ons betekend tijdens ons verblijf daar. Nu zij op hoge leeftijd zijn (98 en 93 ) heeft dit onze prioriteit. We boekten onze reis van 6 september tot 5 oktober.
 
Frans-Guyana/Suriname
Na onze reis naar de VS hopen we een volgende reis te plannen voor Suriname en Frans-Guyana. We ontvangen wekelijks berichten uit de regio waar we ons nauw verbonden mee weten.
We zijn dankbaar dat de Heer ons heeft willen gebruiken in Zijn dienst en zien er naar uit hoe we ook in de toekomst nog betrokken mogen blijven.
We houden jullie graag op de hoogte.
 
We blijven dankbaar voor jullie betrokkenheid en steun voor ons werk.
 
Hartelijke groet,
 
Barend & Diny