Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 39 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 39 Barend & Diny

Apeldoorn, 30 april 2022
 
Lieve vrienden,
 
Met deze brief een korte update.
 
In maart 2020 keerde ik voor de laatste keer terug uit Frans-Guyana/Suriname. Tot die tijd maakte ik minimaal twee keer per jaar een reis om diverse gemeentes te bezoeken.
Op verzoek overwogen we om ons voor twee jaar te vestigen in St.Laurent om de gemeente daar te dienen en om een nieuw voorgangersechtpaar te begeleiden in hun werk. Omdat er nog geen huisvesting was konden we er niet direct op ingaan. Toen brak de corona uit ...
We zijn nu ruim twee jaar verder. Het voorgangersechtpaar (Jacques Joël & Sandra met dochter Sayuri) is nu, na een bijbelschoolopleiding te hebben gevolgd in Frankrijk, bijna twee jaar terug in Frans-Guyana. Helaas hebben ook zij nog geen geschikte huisvesting in St.Laurent gevonden. Vanuit Cayenne overbruggen Joël of een ander iedere week ruim 250 km om de gemeente in St.Laurent te dienen. Petrus Pinas uit Moengo (Suriname) wordt ook regelmatig gevraagd.
We zijn dankbaar voor de wekelijkse berichten die we ontvangen en te vernemen dat het goed gaat. Ook over andere gemeentes in het binnenland van Frans-Guyana en Suriname blijven we geïnformeerd. Het verlangen is groot om er heen te gaan en om elkaar weer te ontmoeten!
 
Parttimebaan
Omdat aan het einde van vorig jaar het er nog niet naar uitzag dat de reisbeperkingen zouden versoepelen heb ik een parttimebaan aangenomen in het onderwijs, waarvoor ik in ieder geval tot einde schooljaar verplichtingen heb. Daarna verwacht ik in de tweede helft van dit jaar weer ruimte te hebben om te reizen. 
 
AOW
Verder kan ik meedelen dat ik de komende maand mijn AOW-gerechtigde leeftijd bereik. Aangevuld met een klein pensioen en de inkomsten van Diny zijn we persoonlijk minder afhankelijk van support. Sommigen hebben het werk ondersteund vanaf het eerste uur (1986) anderen, met name ook onze plaatselijke thuisgemeente “De Ontmoeting” in Apeldoorn, ondersteunden ons structureel vanaf de tweede fase (2010). Heel veel dank aan eenieder die hierin, structureel of incidenteel, heeft bijgedragen:
 
 
Volgende reis
Ik hoop in de toekomst nog wel een aantal reizen te mogen maken, zo mogelijk ook samen met Diny. Diny moet nog ruim een jaar werken voordat zij AOW-gerechtigd is.  Voor zover ik nu de planning in de thuissituatie overzie is mijn volgende reis mogelijk in de maanden oktober/november. Ik zie er naar uit! Uiteraard blijft support hiervoor welkom.
 
Spreekbeurten
Ik ben dankbaar dat ik in Nederland op uitnodiging spreekbeurten mag vervullen in diverse gemeentes. Hiervoor blijf ik ook in de komende tijd graag beschikbaar. 
 
Ontvang onze hartelijke groeten,
 
Barend & Diny