Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Glenn Toetoe - Barend en Diny Bloem

Glenn Toetoe

Glenn Toetoe (Papatam – Suriname) verslag 2005

 
Als tienerjongen leerden wij Glenn in 1986/87 kennen. Glenn komt uit een groot gezin, dat tijdens de burgeroorlog van Suriname vluchtte naar Frans Guyana. Het gezin woonde daar vele jaren in een klein huisje, een voormalig leprakolonie, waar de vluchtelingen werden ondergebracht. Al gauw werd er in dat kleine huisje een gelegenheid gegeven om samen met andere vluchtelingen de bijbel te lezen, te bidden en te zingen. In het vluchtelingenkamp zette Glenn zich in om kinderen te bereiken met het evangelie. Zelf had hij ook het verlangen om zich meer te verdiepen in het Woord van God. Hij volgde daarvoor meerdere bijbelcursussen. Glenn maakte deel uit van een team dat assisteerde bij het verdelen van de hulpgoederen onder de vele vluchtelingen.
Na de burgeroorlog keerde Glenn weer terug naar Suriname waar hij ook actief bleef in het verspreiden van het evangelie. Hij bezocht daarbij diverse dorpjes aan de Marowijne rivier.
Vorig jaar bouwde Glenn een klein eenvoudig kerkje te Papatam aan de Marowijne rivier ten zuiden van Albina. Dit kerkje biedt gelegenheid om regelmatig met gelovigen bij elkaar te komen rondom het Woord van God. Glenn is o.m. ook werkzaam als elektricien en doet allerhande klusjes om voor z’n gezin te kunnen zorgen.
De Stichting Vissers voor vissers uit Urk ondersteunen regelmatig projecten in Suriname. In dit kader kreeg onlangs ook het dorpje Papatam een handreiking voor de aanschaf van een boot met buitenboordmotor en visnetten zodat het dorp meer in de gelegenheid is om in eigen onderhoud te voorzien. We zijn heel dankbaar voor deze bemoedigingen en we bidden dat ook hierdoor het Woord van God in dat gebied vrucht zal dragen.
Er rust op Glenn een grote verantwoordelijkheid en we willen hem daarom graag blijven bemoedigen en zo mogelijk ondersteunen.