Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 31 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 31 Barend & Diny

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Apeldoorn, 20 april 2018
 
Lieve vrienden,
 
De laatste reis die we maakten naar Suriname en Frans Guyana ligt enkele maanden achter ons. Het is de hoogste tijd om een paar van onze ervaringen met jullie te delen.
 
Korte terugblik
De eerste weken trok ik samen op met mijn vriend Piet van der Wolf. We gaven een aantal studies in de gemeente Nieuw Leven te Albina (zie foto) over huwelijk en relaties. Na zijn vertrek had ik nog één week om de studie voort te zetten. Het is altijd mooi om te ervaren dat er veel belangstelling is om het Woord van God te onderzoeken.
 
De periode daarna was ik samen met Diny. Voor haar was het drie jaar geleden dat ze voor het laatst een bezoek bracht in Suriname/Frans Guyana. Voor velen was het een blij weerzien. Omdat we er waren rond de kerstdagen en de jaarwisseling hadden we veel speciale bijeenkomsten met broeders en zusters. De kerstdagen brachten we door in St.Laurent en Albina en met de jaarwisseling waren we in het binnenland, bij de gemeentes te Nouveau Wacapou en Maripasoula.
 
We waren bij velen te gast. In St.Laurent hadden we een eigen stekje. We trokken in het huis naast de kerk (zie foto), waar broeder Henk Kreuger vele jaren woonde. De accommodatie vraagt wel om vernieuwing, maar het grote voordeel was dat we daar heel veel mensen konden ontmoeten.
 
Verzoek
We gingen een paar dagen naar Cayenne. Naast de bezoeken die we daar brachten aan vrienden hadden we ook een gesprek met de oudsten van de gemeente ECE. Zij vroegen ons of wij in overweging willen nemen om ons vanaf half 2019 weer voor langere tijd te vestigen in St.Laurent ter ondersteuning van de gemeente daar. Tegen die tijd vertrekt het echtpaar dat de afgelopen paar jaar veel structurele aandacht heeft gegeven aan de ECE te St.Laurent. De behoefte blijft bestaan dat er iemand komt ter ondersteuning van nieuwe zendingskandidaten. We geloven dat we hier serieus op in moeten gaan en zien met vertrouwen de bevestiging van onze Heer.
 
In Paramaribo logeerden we zoals gewoonlijk bij onze zuster en vriendin Kows Banwari. Vele jaren heeft ze haar mooie woning opengesteld voor passerende zendelingen. Met het toenemen van de jaren neemt haar mobiliteit af. Desondanks hebben we opnieuw genoten van de gastvrijheid, van de bezoeken en van de uitstapjes die we samen in en rondom Paramaribo konden doen.
 
Volgende reis
Voor de maand juni staat mijn volgende reis gepland (vertrek 5 juni, retour 6 juli). Er zullen weer een aantal studies worden voorbereid om daarmee diverse gemeentes te dienen. Daarnaast zullen we voorbereidingen moeten treffen in Frans Guyana, maar ook in Nederland, als we ons voor langere tijd zullen gaan vestigen in Frans Guyana, vanaf medio 2019.
 
Dank
We zijn heel dankbaar voor gebed en financiële steun die het ons mogelijk maken om het werk voor de Heer in Suriname en Frans Guyana voort te zetten.
 
Trots en dankbaar
Vandaag is onze dochter Gerlinde bevallen van haar eerste kindje, een zoon: Xavi. We zijn nu de dankbare en trotse grootouders van twee kleindochters en een kleinzoon. 
 
Hartelijke groet,
 
Barend & Diny
 
let op: het rekeningnummer van de Vereniging Zakelijk Beheer Vergadering Apeldoorn is gewijzigd