Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 33 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 33 Barend & Diny

 
             
 
Apeldoorn, 15 maart 2019
 
Lieve vrienden,
 
Terugblik
Na ruim 6 weken kijk ik terug op mijn laatste reis van ruim 5 weken naar Suriname en Frans-Guyana. De weekenden en de feestdagen waren verspreid over verschillende locaties waar ik broeders en zusters in gemeentes heb opgezocht en waar in de diverse diensten Bijbelstudie werd gegeven of de prediking werd gedaan. Twee zondagen bracht ik door in de omgeving van St.Laurent en Albina, één weekend inclusief jaarwisseling in het binnenland (Maripasoula en Nv Wacapou), één weekend in Cayenne en ik bezocht samen met broeder Glenn uit Albina een kleine gemeenschap in het district Brokopondo (Suriname, zie foto). Het was een bemoediging om velen te ontmoeten en om samen de gemeenschap in onze Heer te beleven.
 
 
Binnenland
In het binnenland was ik o.m. benieuwd hoever de bouw van het nieuwe kerkgebouw was gevorderd. Zowel in Maripasoula als in Nv Wacapou wordt er gebouwd. Als het geld op is ligt de bouw stil en wordt er gespaard voor een nieuwe bouwperiode. Zo gaan er vele jaren overheen, maar het vordert gestaag (zie foto’s).
 
 
Toekomst
In Cayenne had ik een gesprek met de oudsten van Église Chrétienne Évangélique m.b.t. hun verzoek om ons weer voor langere tijd te vestigen in St.Laurent ter ondersteuning van de gemeente daar. We hebben een aantal praktische punten besproken in verband met huisvesting en wederzijdse verantwoordelijkheid. Wij zouden o.a. graag zien dat voor de huisvesting geïnvesteerd wordt in renovatie van het huisje dat op eigen terrein vlak naast de kerk staat (zie foto).
Ook in Nederland hebben we wel een aantal zorgpunten waarover we duidelijkheid willen hebben. We zoeken hierin de leiding van onze Heer.
In verband met bovenstaande ontwikkelingen heb ik in Nederland vanaf september 2019 geen spreekbeurten meer geagendeerd. Ik heb de afgelopen jaren met veel vreugde spreekbeurten mogen vervullen in diverse gemeentes. Sommige al vanaf onze terugkomst uit Frans-Guyana in 1999. We gaan het missen ….
 
Volgend bezoek
Een aantal gemeentes uit Paramaribo en de districten zijn gewoon om de dagen voor Pasen bij elkaar te zijn voor een zgn. "Opbouwkamp", een periode van ontmoeting en bezinning. Ik heb de uitnodiging aanvaard om de studies te verzorgen met als thema:
 

"Nader tot God, en Hij zal tot u naderen."

(Jakobus 4vs8)
 
In verband met deze afspraak hoop ik 2 april te vertrekken om de eerste twee weken in Frans-Guyana te zijn en de laatste week in Paramaribo. 22 April (tweede Paasdag) verwacht ik weer terug te zijn in Nederland.
 
Als het internet het toelaat, probeer ik wekelijks iets op de blog van onze site te schrijven: barendendiny.nl
 
Door gebed en gaven weten we ons met velen verbonden in het werk dat we voor de Heer mogen doen. Heel veel dank!
 
Gebed, ook voor Diny die thuis achterblijft, wordt op prijs gesteld!
 
Hartelijke groet,
 
Barend & Diny