Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 4 (5 januari - 11 januari 2019)

vrijdag, 11 januari 2019 17:28:00

Glenn en zijn broertje (feitelijk oomzegger) kwamen vrijdagavond uit Albina naar Paramaribo. Mijn gastvrouw had ruimte gemaakt voor een overnachting zodat we de volgende ochtend vroeg konden vertrekken richting het district Brokopondo. Voor mij was dit een nieuw avontuur. We deden wat sightseeing, bezochten het Brokopondo-stuwmeer en overnachtten in een gastenverblijf. Zondagmorgen waren we te gast in het nabijgelegen dorp Boslanti, te bereiken via een zgn. piste en een oversteek per boot over een smalle rivier. Een authentiek bosnegerdorp waar gelovigen elkaar ontmoeten. Iedere zondag krijgen ze hierin ondersteuning van een paar broeders/zusters die uit de stad Paramaribo ruim 100 km moeten afleggen. Indrukwekkend!

In de namiddag reden we terug naar Albina (ruim 250 km). Hiermee was mijn binnenlandse trip (Maripasoula/Nv.Wacapou en Brokopondo) na ruim tien dagen ten einde. Ik ben nu weer in de vertrouwde omgeving aan de Marowijnerivier in St.Laurent. In de gemeente is er in het kader van het nieuwe jaar “de week van gebed”. Iedere avond is er een dienst waar over uiteenlopende onderwerpen wordt gedankt en gebeden.

Het komend weekend word ik in Cayenne verwacht voor een spreekbeurt in de ECE en voor gesprekken met de oudsten van de gemeente daar i.v.m. het verzoek om ons weer voor langere tijd te komen vestigen in St.Laurent. We bidden!!

Hartelijke groet,

St. Laurent du Maroni, 11 januari 2019

Barend

Hier nog eens drie “laten wij ….”

1. Hebreen 10:23 Laten wij de belijdenis van de hoop onwankelbaar vasthouden, want Hij die beloofd heeft, is getrouw, …

2. Hebreen 10:24 … en laten wij op elkaar achtgeven tot aanvuring van liefde en goede werken; Wij moeten (laten wij) onze eigen bijeenkomst niet verzuimen, zoals sommigen dat gewoon zijn, maar (laten wij) elkander aansporen, en dat des te meer, naarmate gij de dag ziet naderen.

3. Hebreen 12:1 Daarom dan ook, daar wij zo’n grote wolk van getuigen rondom ons hebben, laten ook wij alle last en de zonde die ons licht omstrikt, afleggen en met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt. Laat ons oog daarbij alleen gericht zijn op Jezus, …