Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 2 (22 december-27 december)

vrijdag, 28 december 2018 09:26:00

Zondagmorgen was ik voor een kerkdienst in het dorp Prosprit, een indianendorp zo’n 12km buiten St.Laurent. In de middag stak ik de rivier weer over om in Albina de kerstviering mee te maken. Na een formeel programma was er een gezamenlijke maaltijd met de ruim 80 volwassenen en vele tientallen kinderen. Een hele organisatie! Op eerste kerstdag kwam broeder Petrus Pinas uit Moengo mij vergezellen. We waren met anderen genodigd bij zuster Aline (zij komt uit Frankrijk) om de eerste kerstdag in huiselijke kring door te brengen. Samen met Petrus bezocht ik een aantal broeders en zusters in de omgeving. Petrus gaat straks weer terug naar huis en ik neem over een paar uurtjes de vlucht naar het binnenland.

Met het oog op het begin van het nieuwe jaar wil ik de studies bepalen bij "goede voornemens" aan de hand van de woorden “laten wij …” uit de brief aan de Hebreen. Hieronder de eerste drie:

1. Hebreen 4:1 Laten wij dan vrezen, dat niet misschien iemand van u, terwijl een belofte om in zijn rust in te gaan overblijft, schijnt achter te blijven.

2. Hebreen 4:11 Laten wij ons dan beijveren in die rust in te gaan, opdat niemand valt volgens hetzelfde voorbeeld van ongehoorzaamheid.

3. Hebreen 4:14 Daar wij nu een grote hogepriester hebben, die de hemelen is doorgegaan, Jezus, de Zoon van God, laten wij de belijdenis vasthouden.

Ik wens jullie een goed jaareinde en zegen,

St.Laurent du Maroni, 27 december 2018

Barend