Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 1 (2 April - 5 April)

vrijdag, 5 april 2019 18:09:00

Dinsdag vertrok ik met de trein van 06.15u naar Schiphol. Het is inmiddels routine, maar het geeft altijd weer een opluchting wanneer de koffer uit handen kan worden gegeven en het visum is gekocht. Daarna duurt het nog een aantal uren voordat je de lucht ingaat. De moderne communicatiemiddelen geven ruimschoots de gelegenheid om de wachttijd goed te besteden.

Na ruim 9 uur zette ik voet op de bodem van Suriname. Het duurde even voordat mijn koffer in beeld kwam. Maar ook hier kwam alles in orde. De taxi bracht me naar Paramaribo, waar ik weer hartelijk werd ontvangen door mijn gastvrouw. Zij verheugt zich altijd op mijn komst. De eenzaamheid en de beperkingen die haar leeftijd met zich meebrengt, valt haar zwaar. Ze vindt het niet fijn wanneer ik na twee nachten weer wegga. Ik zei haar dat mijn werk elders is, waarop zij antwoordde dat zorg voor weduwe (inmiddels 24 jaar) ook een Bijbelse opdracht is….

Met Patrick Tanck sprak ik het programma door voor het zgn. “Opbouwkamp” in de week voor Pasen. Ik ben nu in Albina. Gisterenavond hadden we Bijbelstudie. Straks steek ik de rivier over om me voor de komende dagen te vestigen in St. Laurent.

Hartelijke groet uit Albina,

Barend