Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 29 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 29 Barend & Diny

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Apeldoorn, 11 september 2017
 
Lieve vrienden,
 
Voor de meesten krijgt, na een verdiende vakantieperiode, het dagelijkse leven weer structuur.  Voor ons reden om iets van ons te laten horen.
 
Vakantie
In de maand juni trokken Diny en ik van Middelburg naar Leeuwarden om daarna voor tien dagen naar het eiland Oléron te gaan, aan de westkust van Frankrijk. We hebben genoten van het mooie weer, fietstochten en de wandelingen. De camping waar we te gast waren wordt beheerd door een nicht en er kwam ook nog een neef met zijn vrouw. Een mooie gelegenheid om wat familiebanden aan te halen. Op het eiland bezochten we een aantal broeders en zusters waaronder een bejaard zendingsechtpaar (zie foto). Het is altijd weer mooi om de gemeenschappelijke band te ervaren die we mogen hebben in onze Heer.
 
Bezinning
Het was een tijd van bezinning. De afgelopen jaren ging ik twee keer per jaar naar Suriname en Frans Guyana (in 2016 drie keer), voor een periode van zes weken of meer, om daar een aantal gemeentes te dienen. Een enkele keer werd ik op mijn reis vergezeld, maar zelden door Diny. Omdat velen naar haar vragen en het voor ons ook beter is om de dingen samen te beleven besloten we om een volgende reis samen te maken. Na lange overweging en overleg, o.a. met het werk van Diny, is de volgende reis geboekt.
 
Volgende reis
Nu is het besluit genomen en zijn de tickets geboekt:
  • Barend: vertrek 28 november
  • Diny: vertrek 19 december
We hopen op 16 januari 2018 weer terug te keren.
 
Vragen
Vragen met betrekking tot de toekomst houden ons bezig.
Is het de wil van de Heer dat:
  • Barend alleen (of samen met Diny?) doorgaat met periodieke reizen ter ondersteuning van de gemeentes
  • we ons opnieuw voor langere tijd moeten vestigen in de regio
  • we de bediening m.b.t. Suriname/Frans Guyana loslaten
We zijn ons bewust van de consequenties en we vragen hierin jullie voorbede om de leiding van onze Heer.
 
Intussen
We ontvangen met enige regelmaat berichten uit de regio. Broeder Petrus Pinas is dankbaar voor de ondersteuning die hij uit Nederland krijgt en hem in de gelegenheid stelt om dienstbaar te zijn in zijn eigen woonplaats en in de wijde omtrek.
We zijn ook betrokken bij kandidaten die zich voorbereiden op zendingswerk in de regio. We mogen met hen onze ervaringen delen en hen voorzien van praktische adviezen.
 
Het duurt nog enige tijd voordat de reis aanbreekt. Tot die tijd zijn er veel zondagen gereserveerd voor een spreekbeurt. In de week is er nog wel ruimte om zo nodig en waar mogelijk dienstbaar te zijn.
 
Gezin
We zijn dankbaar voor onze kinderen en twee kleindochters die allen in de buurt wonen. Onze jongste dochter Cora is nu ook uitwonend. Zij haalde haar HAVO diploma en overweegt een vervolgstudie. Ons gebed is dat onze kinderen de juiste keuzes maken en hun weg met de Heer gaan en dat wij daarin een voorbeeld mogen zijn.
Een punt van zorg is onze oude moeder (95j.) die steeds meer afhankelijk wordt van mantelzorg. We zijn heel dankbaar voor al die mensen die aandacht aan haar besteden.
 
Dank
We zijn dankbaar voor de velen die zich met ons en het werk betrokken weten en voor ons bidden. Sommigen al vanaf het prille begin, nu al meer dan 31 jaar. Een aantal heeft ons bezocht en/of later een reis meegemaakt. Met hen hebben we altijd een bijzondere band wanneer de herinneringen weer boven komen.
We zijn bovenal onze Heer dankbaar die ons al die jaren bijzonder gezegend heeft met broeders, zusters, vrienden en gemeenschappen die ons omringden met gebed en financiële steun.
We vertrouwen erop dat Hij die met ons is geweest in het verleden en met ons is in het heden ook met ons zal gaan in de toekomst. Hij heeft beloofd:

Wees niet bang, Ik ben bij je.

(Jesaja 43vs5)
Hartelijke groet,
 
Barend & Diny