Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 28 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 28 Barend & Diny

“… , wat doe je hier?”

(1Koningen 19 vers 9 en 13)
 
Apeldoorn, 13 mei 2017
 
Lieve vrienden,
 
We schreven onze laatste vriendenbrief eind december vorig jaar, vlak nadat Ik (Barend) terug kwam van mijn reis naar Suriname en Frans Guyana. Hoog tijd om even bij te praten.
 
Familie
In januari kwam mijn broer ten gevolge van een longontsteking plotseling te overlijden. Verdrietig, vooral voor mijn oude moeder (95j.) Mijn broer, alleenstaand, woonde vlak bij haar en kwam een paar keer per week bij haar op bezoek. Hij is bij de Heer! Wij missen hem. 
 
Kairoscursus
In februari volgde ik een week de zgn. Kairoscursus. De Kairos Cursus is een studie naar het doel en plan van God van Genesis tot het einde. Een boeiende cursus gefocust op de volken ... (zie: http://www.kairoscursus.nl). Van de tien deelnemers konden de meesten bogen op een ruime zendingservaring. Toch was het verfrissend om een week lang intensief bezig te zijn met het ontdekken van “zending strategieën” met het doel de volken te bereiken. Zeer aan te bevelen voor een ieder die zich met zending bezighoudt en voor een volgende generatie zendingswerkers!
 
Werkersweekend
In maart waren Diny en ik uitgenodigd voor een zgn. werkersweekend. Op de unieke locatie De Pauwenhof te Voorthuizen waren we met ongeveer 40 personen bij elkaar. Een paar boeiende sprekers leidden het thema “Vernieuwen”, waarna we in kleinere groepen er met elkaar over door konden praten. Het thema sprak ons bijzonder aan, omdat wij ons ook oriënteren op vernieuwing in de bediening die de Heer ons wil geven.
 
 
Marathon te Parijs
Nee, wij hebben deze marathon begin april niet gelopen, maar onze zoon Ben (de middelste op de foto) en twee van zijn vrienden wel. Wij regelden logies voor hen en hun supporters in de omgeving van Parijs. We waren (met 8 personen) een weekend te gast bij een zuster en haar drie kinderen, die wij kenden vanuit Frans Guyana. We hadden veel met elkaar te bespreken en te delen. Heel mooi om dit contact te combineren met support aan de renners.
 
Spreekbeurten
Ik ben dankbaar voor de spreekbeurten die ik op de zondagen in diverse gemeentes mag vervullen. Ik weet niet altijd hoe de uitnodigingen tot stand komen, maar het leidt soms tot mooie contacten. Zo mocht ik vorig jaar spreken tijdens een zomerzangdienst in de Hervormde Gemeente te Beekbergen en onlangs in een Gereformeerde Kerk te Baambrugge. Bij beide gelegenheden kwam ik na de dienst in gesprek met iemand dat leidde tot gemeenschappelijke contacten. In Baambrugge ging dat zelfs terug tot 45 jaar geleden toen we als tieners dezelfde jeugdweekenden bezochten.
 
 
Frans Guyana/Suriname
We hebben wekelijks contact met vrienden uit Frans Guyana en Suriname. De berichten via sociale media maken het ons wel gemakkelijk. Er was een maand lang grote sociale onrust in Frans Guyana. Wegen werden geblokkeerd en het economische leven lag helemaal plat. Ook in Suriname neemt de onrust ten gevolge van de prijsstijgingen toe.
We ontvingen het verdrietige bericht van het overlijden van onze broeder en vriend “Letti” (zie foto). Op zo’n moment zou je graag even bij elkaar komen om elkaar te omarmen en te troosten.
 
 
Gemeente ECE te St.Laurent
We zijn erg dankbaar dat het echtpaar Willem en Aline Talbot zich in St.Laurent hebben gevestigd ter ondersteuning van de gemeente ECE. We horen goede berichten en onlangs werden verschillenden gedoopt (zie de zes doopkandidaten op de foto). Willem geeft wel aan dat hun verblijf in St.Laurent van tijdelijke aard is. Er wordt uitgekeken naar nieuwe zendingskandidaten die zich geroepen weten voor Frans Guyana.
 
We zijn ook dankbaar voor de steun die Petrus Pinas geeft aan de gemeente te St.Laurent. Petrus is Surinamer en woont daar ook. Hij en zijn vrouw zouden zich graag vestigen in St.Laurent om daar onder de Surinaamssprekenden te evangeliseren. Voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning moet hun levensonderhoud gegarandeerd zijn. De steun die zij nu krijgen is niet toereikend om zich te kunnen vestigen in Frans Guyana.
 
Nieuwe kandidaten
Er is contact met twee echtparen die een missie voor Frans Guyana overwegen. Eén echtpaar uit België (Wallonië), een jong gezin met vier kinderen en één echtpaar uit Burundi, nog zonder kinderen. Voor het echtpaar uit Burundi wordt gezocht naar fondsen om levensonderhoud in Frans Guyana te garanderen. Een zendingsorganisatie uit Frankrijk heeft hiervoor een deel toegezegd maar het is nog niet toereikend.
We hebben enige tijd contact met een Nederlandse jonge vrouw die zich voorbereidt om naar het binnenland te gaan. Zij wil zich vestigen in Maripasoula om daar een opvang te realiseren voor de indiaanse schoolkinderen die daar voor onderwijs in een internaat zijn ondergebracht.
 
Thuisfront commissie (TFC)
We weten ons vele jaren omringd door een TFC met wie we onze ervaringen delen. Een groot draagvlak van de TFC lag binnen onze eigen gemeente. Door verloop is dit draagvlak binnen onze thuisgemeente  verzwakt. We kijken uit naar nieuwe TFC-leden.
 
Volgende reis?
Een volgende reis is nog niet gepland. Ons verlangen is om een volgende keer weer voor enige tijd samen te kunnen gaan. Diny zou hiervoor onbetaald verlof moeten aanvragen. We bidden hiervoor.
 
Wat doe ik hier?
Over elk woordje in deze korte zin zou veel te zeggen zijn. Het houdt ons bezig. Moeten we ons nog blijven focussen op Frans Guyana en Suriname? We beseffen dat er nog een taak voor ons is. Heeft de Heer wellicht een ander plan met ons. We zoeken naar zijn leiding en bevestiging.
 
Dank
We weten ons dankbaar met velen verbonden in onze zoektocht.
 
Heel veel dank voor uw voorbede en financiële steun voor ons persoonlijk en voor de voortgang van het werk in Frans Guyana/Suriname.
 
Hartelijke groet,
 
Barend en Diny