Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 26 Barend & Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 26 Barend & Diny

St. Laurent, 5 oktober 2016
 
Lieve vrienden,
 
Een korte update na de extra berichten rondom broeder Henk Kreuger.
Hoewel ik net te laat was om broeder Henk nog in leven te ontmoeten ben ik heel dankbaar dat ik hier mocht zijn voor de begrafenis. Ik heb de Filadelfia Zending en vele broeders en zusters en vrienden in Nederland mogen vertegenwoordigen. Het was een bemoediging voor velen die rondom Henk hebben gestaan. Op zondagmorgen is Henk herdacht in de reguliere dienst en op maandag zijn er velen die hebben getuigd van hun betrokkenheid met Henk. Er was grote belangstelling voor begrafenis en voor de ceremonie die daaraan vooraf ging.
Belangstellenden kunnen hieronder de link vinden voor een persoonlijk getuigenis van Henk van 15 jaar geleden (!) en een "in memoriam" van mij.
 
Mijn terugreis is geboekt voor 13 oktober (aankomst 14 oktober op Schiphol). Ik heb dus enige tijd om te overbruggen. Ik ging een paar avonden met Petrus Pinas op stap voor een filmvertoning op één van de nabijgelegen dorpen. Ik was zondagmorgen bij de gelovigen op Prospérité (zie foto) en zondagavond in Awala Yalimapo (beide indianendorpen). Ik ging in Albina bij de gemeente "Nieuw Leven". Kortom gelegenheden genoeg voor een bezoek en bemoediging. A.s. vrijdag hoop ik vanaf St.Laurent naar Maripasoula te vliegen om daar de gemeentes te bezoeken en om op maandag mijn verjaardag te vieren ... Dinsdag vlieg ik dan naar Paramaribo voor een verblijf van nog twee dagen.
 
Na thuiskomst vieren Diny en ik op zaterdag de 15e onze verjaardagen met de familie. Zondag de 16e vertrekken Diny en ik naar Zwitserland voor een bezoek aan broeder en zuster Gyger. Dit zendingsechtpaar (92 en 86 j.) heeft ook vele jaren in Frans Guyana gewerkt. Ze wonen in Amerika maar zijn nu voor korte tijd in Zwitserland. Deze reis stond al enige tijd gepland, maar komt nu toch ook wel in het teken te staan rondom het overlijden van Henk.
 
Sommigen veronderstellen dat deze reis naar Frans Guyana in de plaats is gekomen van een reeds eerder geplande reis van 24 november tot 23 december. Dit is niet het geval. Die reis is al geboekt en ik verheug me erop om een deel van die reis te maken met een reisgenoot.
 
Diny en ik weten ons gesteund door velen! We zijn dankbaar!
 
Hartelijke groet, mede namens Diny
 
Barend