Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Reis Barend - Barend en Diny Bloem

Reis Barend

Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen.
(2 Timotheüs 2 vers 2)
 
 
Apeldoorn, 26 oktober 2015
 
Lieve vrienden,
 
Dinsdag 27 oktober hoop ik te vertrekken richting Suriname. Deze keer vergezeld van een bevriend echtpaar. De eerste tien dagen trekken we samen op om in Paramaribo, Oost Suriname en Frans Guyana onze broeders en zusters, met wie we al vele jaren verbonden zijn, te ontmoeten. Daarna scheiden onze wegen zich en hoop ik voor ongeveer tien dagen in het binnenland te zijn om daar gemeentes te bezoeken. In het binnenland is het overdag afzien vanwege de hitte en de accommodatie die ook de nodige aanpassing vereist. Daar staat tegenover dat de avonden goed bezocht worden voor de studies die worden gegeven. Daar verheug ik me op.
Terug uit het binnenland verblijf ik in de omgeving van Albina (Suriname) en St.Laurent (Frans Guyana) waar ik opnieuw in diverse gemeentes met studies hoop te dienen. Mijn missie wordt verwoord in 2Tim 2: 2, en ik neem daarom ook veel tijd om met gelovigen te spreken die een leidende functie hebben in een gemeente.
 
Computer voor Petrus Pinas
Ik schreef al eerder over broeder Petrus Pinas (zie foto). We zijn met hem dankbaar voor de structurele steun die hij uit giften ontvangt. Hij legt zich toe op de Franse taal om zijn gaven ook in te zetten onder de Franstaligen in Frans Guyana. Een computer ter ondersteuning van zijn studie zou zeker goed van pas komen. Ik ga samen met hem kijken naar de mogelijkheden.
 
Giften/ANBI
Ook wij zijn dankbaar voor ontvangen giften die het steeds weer mogelijk maken om de reizen te maken. We zijn hierdoor bemoedigd! Als u ons werk financieel ondersteunt, wilt u dan notitie nemen van de omschrijving hieronder in de voetnoot. Om de zgn. ANBI-status te behouden is het beter om de giften te koppelen aan projecten en niet aan personen.
 
Voorbede
We stellen uw voorbede zeer op prijs. Niet alleen voor Barend op reis, maar ook voor Diny die samen met Cora achterblijft. Diny heeft nog altijd een zware taak in de zorgsector en Cora is weer begonnen aan een opleiding. Zeven weken uit elkaar is alleen mogelijk wanneer de overtuiging er is dat de Heer met ons is.
 
15 december hoop ik weer in Nederland te zijn. Ik hoop wekelijks iets op de blog te schrijven van onze site www.barendendiny.nl
 
We weten ons in onze dienst voor de Heer met velen verbonden om velen tot zegen te zijn. Hartelijke dank!
 
Hartelijke groet,
 
Barend & Diny
 
 
Van de Thuisfrontcommissie (TFC):
 
Als we een bijeenkomst hebben als TFC is het altijd mooi om Barend te horen vertellen over zijn laatste reis. Zijn ontmoetingen met zoveel mensen in Suriname en Frans Guyana en over alle gemeentes waar hij contact mee heeft en dan weer bezocht heeft.
 
Ik verbaas mij dan altijd weer over zijn onvermoeibaarheid en de wijze waarop hij zich aanpast aan de situatie, die vaak zo heel anders is dan wij gewend zijn. Hij vaart in kleine of iets grotere boten over de rivier, rijdt over hobbelige of wat strakkere wegen of vliegt daar in kleine vliegtuigjes, bijna klem zittend tussen de dozen en vaten die ook mee moeten. Je kunt Barend te slapen leggen in hangmatten of luxe bedden; hij past zich overal aan.
 
Maar het mooist is zijn betrokkenheid te horen en zijn verbondenheid met al de mensen die hij daar heeft leren kennen. Hij houdt van deze gelovigen en geniet er enorm van als zij groeien in hun geloof in onze Heer Jezus Christus. Hij maakt zich zorgen als het met sommigen niet goed gaat en heeft een sterke gedrevenheid Gods Woord steeds opnieuw aan iedereen te verkondigen en uit te leggen.
 
Wij vinden het heel mooi dat hij iedere keer weer daar naar toe reist en rond trekt om mensen te ondersteunen, te bemoedigen en te onderwijzen. Wij vinden het ook steeds heel sterk hoe Diny achter Barend staat, hem steeds weer laat gaan en accepteert dat zij weer voor een aantal weken zonder hem thuis moet zijn.
 
Wij vinden het ook geweldig dat jullie Barend en Diny ondersteunen met gebed, financiële ondersteuning en bemoedigingen.  Dank jullie wel voor jullie aandacht, jullie betrokkenheid en jullie aandeel hiermee in het werk voor Gods Koninkrijk.
 
Namens de TFC
Niek van Gemeren