Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 23 Barend en Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 23 Barend en Diny

barendApeldoorn, 4 september 2015
 
 
Lieve vrienden,
 
Mijn laatste reis naar Suriname en Frans Guyana (30 maart-12 mei) ligt al weer enige maanden achter mij. Het eerste deel maakte ik samen met Jaap Vergouwe (zie foto) uit België. Drie dagen waren besteed aan het “Opbouwkamp”, waar met gelovigen uit meerdere gemeentes in Suriname, op een accommodatie nabij Moengo, werd nagedacht over het jaarthema “De vrucht van de Geest”. Daarna trokken we samen verder naar het oosten om aan beide kanten van de grensrivier “de Marowijne” in Albina en St.Laurent en omgeving een paar gemeentes en gelovigen te bezoeken. We reisden de week daarna weer samen terug richting Paramaribo met “en passant” nog een avonddienst en overnachting in Albina en Peto Ondro. In Paramaribo scheidden zich onze wegen. Jaap bleef nog een week in Paramaribo en ik vloog door naar het binnenland.
 
Maripasoula/Nouveau Wacapou
Het is altijd weer een bijzondere ervaring in het binnenland. Overdag is het afzien vanwege de hitte en de accommodatie maar ‘s avonds is het genieten om met vele tientallen gelovigen samen te zijn voor Bijbelstudie. De verbinding tussen beide dorpen gaat tegenwoordig steeds vaker via de weg in plaats van de rivier. Menig keer maakte ik een reis tussen de dorpen, soms in nachtelijke uren met een quad (zie foto), door het donkere bos.
 
Albina/St.Laurent
Na mijn verblijf in het binnenland keerde ik terug naar de kuststreek om nog een aantal weken rondom Albina en St.Laurent te verblijven voor Bijbelstudies in zes verschillende gemeentes en vele persoonlijke bezoeken.
Mijn bijzondere zorg ging altijd uit naar de evangelische gemeente “Église Chrétienne Évangélique” te St.Laurent. Na enige turbulente jaren zie ik nu een positieve ontwikkeling. Het afgelopen jaar is er ondersteuning geweest vanuit de moedergemeente te Cayenne, terwijl Petrus Pinas ook met regelmaat uit Suriname kwam als gastspreker. Sinds kort heeft de voorganger uit Cayenne zich met zijn gezin in St.Laurent gevestigd. We verwachten en bidden dat dit een grote steun zal zijn voor de gemeente te St.Laurent.
 
Paramaribo
Hoewel mijn bediening niet is gefocust op Paramaribo, ben ik toch dankbaar voor de vele contacten die ik daar heb. Ik maak dankbaar gebruik van de verschillende gastverblijven tijdens de tussenstops. De laatste zondag was ik uitgenodigd voor een spreekbeurt in een gemeente.
 
Henk Kreuger
Uiteindelijk is broeder Henk (91j.) met succes geholpen aan staar. Hij kan nu weer zijn Bijbel lezen! Helaas bleek een ziekenhuisopname noodzakelijk ten gevolge van een maag-/darminfectie. Nu Henk weer thuis is, is hij afhankelijk van de zorg van de mensen rondom hem. Buurvrouw Jeanne die op steenworp afstand woont, doet dit met veel liefde. (zie foto)
 
Internationale zendingsconferentie
In Juni waren Diny en ik voor een vijfdaagse zendingsconferentie nabij Rome. Ruim 700 gasten uit meer dan 100 landen waren bijeen rondom het thema: “That the world may know …”. Indrukwekkend! Tijdens de conferentie woonde ik een vergadering bij van diverse gemeentes in het Carïbisch gebied waar Suriname en Frans Guyana  ook onder vallen. (zie foto)
 
In Nederland
Omdat Diny een goed gevulde baan heeft neem ik tijdens mijn verblijf in Nederland een aantal huishoudelijke taken waar. Daarnaast mag ik nagenoeg iedere zondag wel ergens voorgaan en zijn er soms gedurende wekelijkse avonden studies die ik mag geven. We zijn heel dankbaar voor de mogelijkheden die de Heer ons geeft, dankzij de steun van velen die zich met ons verbonden weten in het werk dat we voor de Heer mogen doen.
 
Volgende reis
Mijn volgende reis staat gepland voor 27 oktober tot 15 december. Ik zie er naar uit, zeker nu ik de eerste dagen opnieuw vergezeld hoop te zijn van reisgenoten…
 
Heel veel dank voor uw bijdrage in het evangelie!
 
Hartelijke groet,
 
Barend en Diny