Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 21 Barend en Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 21 Barend en Diny

St.Laurent, 17 december 2014
 
 
Lieve vrienden,
 
We zijn heel dankbaar voor de gelegenheid die Diny en ik hebben gehad om drie weken samen op te trekken in Suriname en Frans Guyana. Diny keerde 5 december terug in Nederland en ik hoop op oudejaarsdag weer  in Nederland aan te komen.
 
 
Het eerste weekend van ons verblijf brachten we door in het binnenland waar we op Nouveau Wacapou, een dorp aan de rivier De Lawa, een bijbelconferentie bijwoonden. We kwamen onder de indruk van de organisatie die voor logies en voedsel zorgde voor de meer dan duizend gasten die uit de verre omgeving  werden ingevlogen of ingevaren. Twee indianenstammen, de Trio’s en Wayana’s, waren ruim vertegenwoordigd. De organiserende gastgemeentes waren de zgn. boslandcreolen van de “Aluku”-stam uit Maripasoula en Nouveau Wacapou. Iedere groep had een aandeel in het programma dat aan creativiteit niets te wensen over liet. Daarnaast was er veel ruimte voor de prediking rondom het thema:
 
“Gaat heen in de gehele wereld, en predikt het  evangelie aan alle schepselen”
(Markus 16 vs 15)
 
… en werden enkele tientallen in de rivier gedoopt.
 
In Paramaribo waren we te gast bij zuster Kows Banwarie. Bij haar ontvingen we bezoek en met haar gingen we op bezoek in de wijde omgeving rondom Paramaribo terwijl we genoten van de sightseeing.
 
In Albina (Suriname), bij de gemeente “Nieuw Leven” was een mooie kamer voor ons gemaakt. Het is daar goed toeven en we genoten van de activiteiten die bijna dagelijks in de kerk plaatsvinden en van ons gastgezin Glenn en Claudette met hun kinderen. 
 
In St.Laurent (Frans Guyana) waren we te gast bij zuster Aline. We konden gebruik maken van haar auto zodat we in de omgeving gemeentes (o.a. Prospérité en Awala Yalimapo) en vrienden konden bezoeken. Velen waren blij om Diny weer te zien. 
Église Chrétienne Évangélique te St.Laurent vraagt nog veel zorg. Vanuit de moedergemeente te Cayenne (250km) wordt sturing gegeven.  Een eerdere keuze heeft helaas niet geleid tot het beoogde resultaat. Integendeel, de schade lijkt te zijn toegenomen….  Voor de zondagse diensten wordt nu ook steun geboden vanuit de gemeente te Cayenne.
 
Het feit dat we hier de vele contacten mogen onderhouden en deelgenoot worden gemaakt van zegen, maar vaak ook van de zorgen,  stemt ons en velen met ons tot grote dankbaarheid.
 
Het jaar 2014 loopt ten einde. We mogen terugkijken en zeggen:
 
“Eben-haezer, tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen”
(1Samuël 7 vs 12)
 
 We kijken vooruit naar 2015, en vertrouwen op zijn belofte:
 
“En zie, Ik ben met u al de dagen”
(Mattheus 28 vs 20)
 
Met deze wetenschap wensen we jullie

Gezegende kerstdagen & een voorspoedig 2015

Hartelijke groet,
 
Barend & Diny (Holtrichtersveld 113, 7327DM Apeldoorn)
 
 
Van de Thuisfrontcommissie (TFC):
 
Zojuist sprak ik Diny, die al weer ruim een week terug is uit Zuid-Amerika. Ze zei me dat het goed was dat ze er geweest is, en om alle oude bekenden weer te zien en te spreken. Ze vertelde ook dat Henk Kreuger ondanks zijn slechte zichtvermogen nog steeds kalenders verspreidt. Fijn dat Diny deze 3 weken samen met Barend kon optrekken!
 
We lezen in Barends berichten fijne dingen, zoals dat de kerk Nieuw Leven in Albina haar naam eer aan doet en over zorgen die er ook zijn over het fungeren van de kerk ECE in St-Laurent. Wij geloven dat we er op mogen vertrouwen dat als ons gebed ook met deze gemeente is, onze Heer ook hier de weg zal wijzen en  Zijn kinderen wil zegenen.
 
Ook mogen we bidden voor Barend, voor zijn verblijf in deze laatste weken als hij schrijft dat hij de vele gesprekken hem niet onvermoeid laten.  En danken voor de steun die onze broeder Petrus Pinas (zie foto) in dit gebied voor de gelovigen betekent. We zijn ook dankbaar van Barend te mogen horen dat in de benodigde financiële middelen dit jaar weer is voorzien en dat er ook voor Petrus een deel kon worden vrijgemaakt. 
 
Zo kunnen we dit jaar dankbaar afsluiten en uitzien naar wat de Heer voor Barend en Diny en de broeders en zusters in Frans Guyana en Suriname het komende jaar aan zegen wil geven.
 
Namens de TFC
 
Ab Luesink