Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 16 Barend en Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 16 Barend en Diny

Apeldoorn, 15 augustus 2013 (trouwdag B&D, 1979)
 
 
Lieve vrienden,
 
Onze laatste vriendenbrief schreef ik in april vanuit Frans Guyana. Begin mei kwam ik thuis, terugkijkend op een enerverende tijd met zegen, verdriet en zorgen. Na bijna twee maanden tropen heb je ook weer de tijd nodig om te acclimatiseren op diverse fronten.
 
Congres CAEF
Dit jaar was het voor de tweede keer dat Diny en ik met Pinksteren een congres bijwoonden van de CAEF (zie www.caef.net). Deze keer was het in Vichy (centraal Frankrijk). Op het congres waren ruim 450 vertegenwoordigers uit diverse evangelische gemeentes uit heel Frankrijk. Rondom het thema “Samen vooruit” met sub thema’s: voor wie?; waarom? en hoe? waren plenaire bijeenkomsten, workshops en diverse persoonlijke ontmoetingen. Alles had als doel om elkaar te bemoedigen en zich te verblijden:
 
Alleen, wandel het Evangelie van Christus waardig, opdat ik, … van uw zaken mag horen dat u vaststaat in één geest, en dat u samen eensgezind strijdt door het geloof in het Evangelie,
(Filippenzen 1 vers 27)
 
Mission Retreat te Chamaloc
Eind mei vertrok ik richting Zuid Frankrijk. Deze keer helaas alleen. Op de weg ernaartoe bezocht ik broeders en zusters in omgeving van Luik (België), Nancy, Lyon en Valence. Het uiteindelijke doel was Chamaloc, een mooi gelegen plaats in het Franse departement “le Drôme”. Daar waren we 6 dagen samen met circa 50 broeders en zusters die op enige wijze betrokken zijn bij zending thuis en/of wereldwijd. Eén dag was gereserveerd voor de zgn. “Trustees”, zendingsorganisaties uit Nederland, Zwitserland, België en Frankrijk die nader kennis konden maken met de zendelingen en de diverse zendingsprojecten. Voor mij was het heel bemoedigend om met de Franse vertegenwoordiging te spreken!
Het centrale thema in deze week was: “Enriched through teamwork” (voertaal was Engels). Er waren verschillenden inleiders die aspecten van het "teamwork" behandelden om er daarna in kleinere groepen met elkaar dieper op in te gaan. Er was ook ruim tijd voor persoonlijke contacten, bezinning en ontspanning.
Op de terugweg had ik gezelschap van Patrick en Hanneke Tanck (Suriname) en Mart-Jan van der Maas (net afgestudeerd aan de Cornerstone College, ter voorbereiding voor Cambodja). Na een nachtelijke rit en de passagiers te hebben afgezet kwam ik zeer voldaan thuis.
 
Nederland
In het kader van de Filadelfia Zending (www.filadelfia-zending.nl) mocht ik een keer in Emmen en een keer in Woerden een korte presentatie geven van ons werk in Suriname en Frans Guyana. De zondagen zijn meestal gevuld met één of soms twee spreekbeurten ergens in het land. We zijn dankbaar dat de Heer ons hiervoor wil gebruiken. We worden erdoor gezegend en mogen voor anderen een zegen zijn.
 
Volgende reis
Mijn volgende reis naar Suriname en Frans Guyana is geboekt van 23 september tot 28 november. In deze periode verwacht ik weer voor korte tijd naar het binnenland te gaan en ook naar Cayenne en omgeving. Mijn grootste zorg en aandacht blijft echter voor de ECE te St.Laurent, waar ik dan ook een groot deel van de tijd hoop te verblijven. Vanuit St.Laurent verwacht ik andere plaatsen te kunnen bezoeken om de gemeenten te ondersteunen. Voor de gemeente "Nieuw Leven" te Albina is weer een studie in voorbereiding.
 
Gezin
Als jullie deze brief ontvangen moeten wij nog gaan genieten van de vakantie. Na intensieve werkzaamheden in de zorg heeft Diny dat zeker verdiend! We blijven dit jaar dicht bij huis. Onze dochter Cora laat zich op 1 september dopen. We zijn daar dankbaar voor en bidden de Heer om zijn bescherming en leiding voor haar toekomst. Na een jaar bij huis te zijn geweest, begint Cora het komende schooljaar aan een Mbo-opleiding in Zwolle.
 
Het is bemoedigend te mogen ervaren dat de Heer zorgt. Wij zijn dankbaar!
 
Ontvang onze hartelijke groeten,
 
Barend & Diny