Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 15 Barend en Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 15 Barend en Diny

Weet dat de laatste dagen zwaar zullen zijn. ...
(2Tim. 3vs1)
 
 
 
 
St.Laurent du Maroni,  10 April 2013
 
Lieve vrienden,
 
Nu de helft van mijn verblijf in Suriname en Frans Guyana er op zit neem ik even de tijd om wat bij te praten. Eén en ander is anders verlopen dan was gepland.
 
Albina/St.Laurent
De reis verliep voorspoedig. Na de eerste opvang in “In de Ruimte” te Paramaribo vertrok ik voor het eerste weekend naar St.Laurent. Het was goed om elkaar weer te ontmoeten. En passant was ik ook in Albina waar in de gemeente “Nieuw Leven” een begin werd gemaakt met de studie over “laatste dagen” (zie 2Tim. 3vs1). De opkomst voor de studie is bemoedigend!
 
Paramaribo
De woensdag voor de paasdagen ging mijn reis weer terug naar Paramaribo voor deelname aan een zgn. opbouwkamp. Verschillende gemeenten uit Suriname kwamen bij elkaar, jong en oud, voor ontmoeting en studie eveneens met betrekking tot de eindtijd. De inleider hiervan was broeder Jaap Vergouwe (zie foto) uit België. Met hem en een theologie student, die voor een stageperiode in Suriname is, zou ik het paasweekend doorbrengen in het binnenland. Door alarmerende berichten over een virus die al enkele slachtoffers had gemaakt cancelden zij de reis. Ik was wel van plan om te gaan, maar ook voor mij liep het anders…
 
 
Overlijden van Victor Palmier
Toen ik op woensdagavond in Paramaribo aankwam en de mail opende werd ik getroffen door een bericht: "Victor Palmier  is bij een verkeersongeval om het leven gekomen". Victor was een bekende in het maatschappelijke leven in St.Laurent  en ook in de gemeente Église Chrétienne Évangélique (ECE). Een lid van het eerste uur. Ik besloot ook om mijn reis naar het binnenland te annuleren en terug te keren naar St.Laurent. Er viel veel te regelen rondom het overlijden van Victor. De begrafenis vond een week later plaats in Cayenne onder grote belangstelling.
 
 
St.Rose de Lima
Ik bleef een paar dagen langer in Cayenne voor bezoeken van bekenden en voor studies op het indianendorp St.Rose de Lima. Op dit dorp begonnen we eind jaren tachtig met diensten en sindsdien is er altijd een groep gelovigen die daar samenkomt. Er zijn contacten met gemeentes in de stad, maar het verlangen is gebleven om met de lokale bevolking bijeen te komen voor Woord, zang en gebed. Eenvoudig, maar mooi!
 
 
 
Nog een overlijdensbericht
Terug in St.Laurent werd ik opnieuw getroffen door een overlijdensbericht. In mijn vorige nieuwsbrief (NB 14) maakte ik melding van twee broeders uit de gemeente Luctor te Oldebroek die naar Frans Guyana zouden gaan voor een bezoek aan Henk Kreuger. Tweeënhalve week na dit bezoek, waar de betrokkenen intens van hebben genoten, is één van de twee, Aart van de Heide (54j.) door een ongeval om het leven gekomen. De verslagenheid is groot, zeker ook bij Henk.
 
Toekomst ECE te St.Laurent
Mijn reis naar het binnenland hoop ik volgende week wel te kunnen maken. Daarna word ik ook nog verwacht in Cayenne voor een gesprek met de oudsten van de gemeente ECE. Zij delen met mij de zorg over de toekomst van de gemeente te St.Laurent. Er moeten beslissingen worden genomen.
We weten dat als de Here het huis niet bouwt de arbeiders tevergeefs werken. Als Gods medearbeiders mogen we dienstbaar zijn. Mijn gebed is dat we dat in afhankelijkheid blijven doen: Werkend en verwachtend!
 
Ten slotte
3 Mei verwacht ik weer in Nederland te komen. We hebben dan een koning. Toch blijft ons gebed:
 
“Uw koninkrijk kome, Uw wil geschiedde in de hemel alzo ook op aarde …”
 
Dank voor de voorbede ook voor de thuisblijvers Diny en Cora
 
Hartelijke groet,
 
Barend