Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwsbrief 8 Barend en Diny - Barend en Diny Bloem

Nieuwsbrief 8 Barend en Diny

 
 
St.Laurent,  25 november 2011
  
 
Lieve vrienden,
 
Met grote dankbaarheid denken we terug aan de vriendenmiddag in september. We waren onder de indruk van de grote opkomst. We konden iets vertellen over ons werk (verleden, heden en toekomst), in Frans Guyana en Suriname. De website www.barend-en-diny.nl werd geïntroduceerd.
 
Niet alleen
De tijd van mijn verblijf van drie maanden in Frans Guyana en Suriname loopt ten het einde. De eerste twee weken was ik samen met Gert Franken uit Oldebroek. Hij ging mee voor een bezoek aan Henk Kreuger. Twee broeders uit België en Nederland bezochten een aantal zendingswerkers in het Caribische gebied. Op mijn verjaardag waren ze bij mij. We hadden een gezellige BBQ-avond met een deel van de gemeente.
Bijzonder was het om Diny  en onze dochter Gerlinde met haar vriend Gerco enige tijd bij me te hebben. De kinderen trokken twee weken met ons op en Diny bleef een maand. We maakten een paar mooie uitstapjes.
 
Maripasoula/Nouveau Wacapou
We waren een weekend bij de gelovigen in Maripasoula en Nouveau Wacapou. Beide dorpen liggen in het binnenland aan de Lawa rivier (ca 30 minuten varen van elkaar verwijderd). We genoten van de mooie en avontuurlijke reis, maar vooral ook van de contacten met de gelovigen daar. De aandacht moest over de twee dorpen worden verdeeld. Drie avonden en de zondagmorgen hadden we een speciaal programma met de gelovigen.
 
Suriname
Één zondag was ik in de gemeente “Beth Shalom” te Paramaribo. Het is een jonge groeiende gemeente met veel activiteiten.
Ook deze keer was ik een paar avonden in de gemeente “Nieuw Leven” op de weg naar Papatam (nabij Albina). Het was bemoedigend te zien dat het gebouw, dat in april werd geopend, goed wordt gebruikt.
 
Cayenne
Met een groep uit St.Laurent waren we een weekend in Cayenne. Op zondag waren we te gast bij de Église Chrétienne Évangélique (ECE). We werden daar gastvrij ontvangen. Logies was geregeld. Na de dienst op zondagmorgen hadden we een gezamenlijke maaltijd. Diny en ik bleven er een paar dagen om de gelovigen daar te bezoeken. Op het indianendorp St.Rose de Lima hadden we een Bijbelstudie. Velen waren blij ons te zien en dat genoegen was wederzijds!
 
St.Laurent en omgeving
In de nabije omgeving van St.Laurent zijn een paar kleine gemeentes waar ik kom voor een Bijbelstudie of voor het vertonen van een film. Er zijn veel persoonlijke contacten.
De meeste tijd besteed ik aan de ECE te St.Laurent. Er wordt gezocht naar een structuur om de toekomst van de gemeente te verzekeren. We hadden een serie studieavonden over “De Gemeente” waarin de nadruk werd gelegd op de persoonlijke verantwoordelijkheid van de gelovigen. De preken op zondagmorgen gaan over de zeven gemeentes n.a.v. Openbaring 1-3. De Heer wandelt tussen de kandelaren en heeft een boodschap voor iedere gemeente! Mijn gebed is dat de boodschap die de Heer heeft voor de ECE wordt gehoord, een reactie van bekering niet uitblijft en de kandelaar blijft branden.
 
Vervoer
Voor mijn verblijf in Frans Guyana en Suriname huurde ik een auto in Paramaribo. De dagprijs is in Suriname niet zo duur, maar voor Frans Guyana moet de auto extra worden verzekerd en dat maakt de dagprijs van € 25,00 aanzienlijk hoger. Omdat ik deze keer voor drie maanden in het gebied zou zijn, huurde ik de auto voor een maand, in de hoop dat er een goedkopere oplossing zou komen. Inderdaad, de tweede maand, toen Diny hier was konden we meerdere malen een auto lenen. Het was wel behelpen, maar we waren er heel dankbaar voor. Nu heb ik weer continue een auto tot mijn beschikking, dankzij een broeder die me hierin tegemoet kwam.
 
Een bijzondere ontmoeting
Op de eerste zondag toen ik sprak in de gemeente zag ik achterin een vrouw zitten die ik meende te herkennen. De herkenning was wederzijds. Het was Maria, onze buurvrouw van vroeger. Ze was voor het eerst in deze gemeente omdat ze ervoer dat de Heer haar daartoe leidde. Met enthousiasme vertelde ze dat ze de Heer heeft leren kennen en dat ze het heel bijzonder vond om mij hier weer te ontmoeten. Later is ze nog vaker bij mij en Diny geweest om te vertellen dat ze haar leven in dienst van de Heer wil geven. Maria spreekt verschillende talen en ze voelt zich momenteel bijzonder betrokken bij een Braziliaanse gemeente. Ook haar zoon is heeft de Heer leren kennen. Hij is actief in een andere gemeente te St.Laurent.
 
Onze kinderen
 
·  Cora die eerder dit jaar voor VMBO kader is geslaagd doet nu de theoretische leerweg.
·  Henri en zijn vriendin Priscilla en onze dochter Cora waren in juli in Frans Guyana en Suriname.
   Zij hebben het als heel bijzonder beleefd.
·  Henri en Priscilla hebben zich verloofd. Volgend jaar hopen ze te trouwen.
·  Gerlinde en Gerco hebben zich verloofd.
·  Bij onze zoon Ben en zijn vrouw Mariska is hun tweede dochter geboren: Anna.
 
Dank- en gebedspunten
Dank voor
 
·  de voorspoedige reis
·  de aanwezigheid van Diny gedurende een maand
·  de goede gesprekken met gemeenteleiders
·  het gebed van de achterban en de financiële support
 
Bid voor
 
·  een goede voorbereiding en timing voor de volgende reis
·  voortgang van ECE te St.Laurent
·  het vullen van de website
·  ons gezin tijdens mijn afwezigheid
 
Hartelijke groet,
 

Barend & Diny