Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 4 (4 juni-10 juni)

vrijdag, 10 juni 2016 20:32:00

Vorige week vrijdagavond was er een bijeenkomst in een dorp vlakbij St.Laurent. De weg daarnaartoe is niet lang maar wel heel slecht. De modderpoelen zijn niet altijd te omzeilen en je hoopt dat je niet ergens midden in het donkere bos strand. Het ging allemaal goed en ik werd met groot enthousiasme ontvangen. In feite bestaat het dorp uit n familie (4 generaties). In de grote kerk op het erf werd de dienst eveneens met veel enthousiasme gevuld.

Zaterdag kon ik Henri verwelkomen in Frans Guyana. Ik had zijn komst niet vermeld aan Henk Kreuger (naar wie hij is vernoemd) en het was voor hem een grote verrassing.

Zondagmorgen was ik in Albina. Henri bleef in St.Laurent. We waren allebei heel blij met de dienst die we respectievelijk aan de Surinaamse- en Franse oever van de Marowijnerivier mochten meemaken.

Deze week had ik geen diensten gepland. De week werd gekenmerkt door zaken (voor wat betreft Henri), avontuur (slangen, spinnen, torren, reuzeschildpadden, enz.) en veel persoonlijke bezoeken. Dinsdag waren we in Cayenne (250 km van St.Laurent), de geboorteplaats van Henri. Daar bezochten we onder meer een aantal gelovigen.

De laatste nacht in St.Laurent zit er op. We hebben genoten van de gastvrijheid bij zuster Aline (inclusief auto en internet). Vanmorgen nemen we afscheid van de mensen hier en dan maken we de oversteek naar Albina waar we overnachten om morgen te vertrekken naar Paramaribo. Dinsdagmorgen verwachten we weer voet aan de grond in Nederland te hebben.

Heel veel dank voor jullie belangstelling, gave en voorbede.

Hartelijke groet,

Barend met Henri

St.Laurent, 10 juni 2016