Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 1 (24 november t/m 2 december)

zaterdag, 3 december 2016 09:28:00

In de acht dagen die we nu van huis zijn, vlogen we van Paramaribo naar het binnenland, waar we het weekend te gast waren in de plaatsen Nouveau Wacapou en Maripasoula (Frans Guyana).

Maandag vlogen we verder naar St.Laurent. We overnachtten een nacht op het indianendorp Awala Yalimapo. Donderdagmiddag zetten we weer voet op Surinaamse bodem, Albina en vandaag reden we in een geleende auto weer naar ons gastadres in Paramaribo.

We sliepen op zes verschillende plaatsen en konden bij velen aan tafel aanschuiven. Ondanks de hitte en het ongedierte hebben we het als een zegen ervaren om deze rondreis te maken en om vele mensen te ontmoeten en indrukken te krijgen van verschillende rijke culturen. Het is mooi om te zien dat God wereldwijd op de diverse plaatsen aan het werk is en dat zijn werk ook hier doorgaat.

In Nederland kregen we van iemand een overschot aan relatiegeschenken waarmee we de kinderen in het binnenland konden verwennen. We keken naar een aantal kerkgebouwen in aanbouw en hebben gezien dat er nog veel werk gedaan moet worden om tot een voltooiing te komen.

We kijken met grote dankbaarheid terug op de week die we samen mochten beleven. John vertrekt morgen weer naar Nederland. Ik blijf het weekend in Paramaribo. In de loop van de volgende week verwacht ik weer naar Albina te gaan om dan daar, en ook in St.Laurent en omgeving Bijbellessen te verzorgen in een aantal gemeentes.

 

Hartelijke groet uit Paramaribo,

 

2 december 2016