Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 1 (18 december-21 december)

zaterdag, 22 december 2018 12:10:00

Na een voorspoedige reis, vertrek 06.00u (trein, vliegtuig, taxi) kwam ik dinsdagavond om 24.00u (plaatselijke tijd 20.00u) bij mijn gastenverblijf in Paramaribo aan. Mijn gastvrouw, een vriendin van het eerste uur (1980!), heeft mij weer hartelijk ontvangen. Ze heeft altijd wel een paar klusjes te doen en ze geniet van de aanspraak die ze heeft tijdens mijn aanwezigheid. “Ga je nu al weer weg” moest ik dan ook vaak horen. Ik heb beloofd dat ik na mijn reis naar het binnenland via Paramaribo  terug te vliegen, zodat ik halverwege mijn verblijf nog een keer bij haar kan zijn.

Donderdagmiddag werd ik in Paramaribo opgehaald door Glenn en zijn vrouw Claudette met vier van hun jongste dochters voor vertrek naar Albina. Ook daar was een kamer voor me gereed gemaakt. Gisterenavond hadden we onze eerste studie. In het kader van de a.s. kerstdagen:

•         God is licht (1Joh. 1vs5)

•         Jezus is licht (Joh. 8vs12)

•         Jij bent licht (Ef. 5vs8)

Het is altijd weer goed om elkaar te ontmoeten.

Ik steek straks de rivier over om mijn aanwezigheid ook in St.laurent te melden. Die oversteek, visa versa, zal ik de komende dagen wel vaker maken om aan beide kanten van de rivier broeders en zusters te ontmoeten.

Vanuit Albina wens ik jullie gezegende kerstdagen!

Hartelijke groet,

Barend

Albina, 21 december 2018