Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan
Nieuwste blog - Barend en Diny Bloem

Nieuwste blog

Week 1 (16 mei - 20 mei)

zondag, 22 mei 2016 21:08:00

Op maandag (2e Pinksterdag) vertrok ik uit Apeldoorn richting Paramaribo. Wegens werkzaamheden op het spoor kwam ik na twee keer overstappen met enige vertraging aan op Schiphol. Er was nog voldoende tijd om in te checken en om het visum voor Suriname te verkrijgen. De vlucht had ook enige vertraging maar na ruim negen uur vliegen kreeg ik voet aan de grond in Suriname. Ik werd opgewacht door een bekende taxichauffeur, die me 50 km verder bracht naar Paramaribo. Ik was weer “thuis” bij zuster Banwarie. Er is vijf uur tijdsverschil met Nederland, dus er bleef nog geruime tijd over om wat bij te praten. Ik bleef drie nachten in Paramaribo. Ik deed wat bezoekjes en ontving bezoek. Er is ook altijd wat te klussen in het royale gastenhuis. Om energie te besparen verwisselde ik een groot aantal traditionele lampen voor zgn. ledverlichting. Donderdag vertrok ik naar Albina. De weg daarheen is redelijk (zeker vergeleken met een aantal jaren geleden), maar ging toch ook voor een groot deel door het water. Het is regentijd en ik heb al een paar flinke buien voorbij zien komen.

 

De ontvangst in Albina was hartverwarmend. Ik werd door mijn gastechtpaar. Glenn & Claudette, (opnieuw!) verrast door gezinsuitbreiding. Voor mij blijft er altijd ruimte! Gisterenavond hadden we de eerste Bijbelstudie. De opkomst, ruim dertig voornamelijk jonge gemeenteleden, was bemoedigend. Ik verwacht in de komende periode nog vele gezegende uren te beleven met deze groep.

 

Straks steek ik de rivier over naar St.Laurent. Ben benieuwd wat me daar te wachten staat. Voor a.s. zondag ben ik uitgenodigd om te spreken in een baptistengemeente. De komende weken zal ik meerdere malen de rivier oversteken om in gemeentes te dienen aan de Surinaamse zijde en de Frans Guyanese zijde van de rivier.

 

Hartelijke groet,

Barend