Nieuwste blog

Week 7 (6 januari - 11 januari)

vrijdag, 12 januari 2018 17:07:00

De laatste week in St.Laurent.

Het is “De week van gebed”. Vijf achtereenvolgende avonden komen enkele tientallen broeders en zusters bij elkaar voor gebed, afgewisseld met zang en muziek. De avonden worden geconcentreerd rondom een thema dat te maken heeft met toewijding aan de Heer. Het doet ons goed om te zien dat de kerkzaal optimaal wordt gebruikt.

Het afscheid nemen valt ons en velen zwaar. Straks steken we de rivier over naar Albina. Morgen vertrekt Diny naar Paramaribo. Zij is dan nog wat extra dagen bij onze gastvrouw in Paramaribo. Ik blijf voor de zondag nog in Oost Suriname voor een bezoek aan een gemeente. Maandag hopen we dan weer bij elkaar te zijn voor de laatste dag voor vertrek a.s. dinsdag. Woensdag worden we weer in Nederland verwacht.

Dank voor jullie gebed!

Hartelijke groet,

Barend &  Diny

Week 6 (30 december - 5 januari)

vrijdag, 5 januari 2018 22:13:00

De dagen in het binnenland waren heel bijzonder. We werden gastvrij ontvangen! Er was een vol programma en we hadden veel persoonlijke gesprekken. Nieuwjaarsdag kwamen de gemeenten uit Maripasoula en Nouveau Wacapou bij elkaar. Na veel zang (twee uur!), muziek en een korte meditatie was er een gezamenlijke maaltijd waaraan vele gezinnen een bijdrage leverden. Mooi om samen zo het nieuwe jaar te beginnen. Dinsdag vlogen we terug naar St.Laurent.

Nu zijn we in Cayenne. We deden wat sightseeing en bezochten een aantal mensen. Het is 32 jaar geleden dat we hier het werk voor de Heer zijn begonnen. Gisterenavond hadden we een gesprek met de oudsten van de gemeente met wie we vele jaren samenwerkten. We keken naar het verleden en spraken de hoop uit voor de toekomst.

Is het Gods wil dat we ons weer voor langere vestigen in dit gebied? We bidden om Gods leiding en zien afwachtend uit naar de toekomst ….

Hartelijke groet,

Barend & Diny

Week 5 (23 december - 29 december)

dinsdag, 2 januari 2018 20:35:00

Kerstavond waren we te gast in de “Gemeente Nieuw Leven” te Albina. We hebben genoten van het programma waarin velen een aandeel hadden. Na het programma kreeg ieder gezin een kerstpakket (wij ook!) en de kinderen kregen iets lekkers. Daarna was er een uitgebreide maaltijd. Velen hebben zich met de voorbereiding bezig gehouden. Het is mooi om de onderlinge betrokkenheid te zien.

We namen onze intrek in de woning naast de kerk te St.Laurent. Een eenvoudige woning met voorzieningen van sanitair, elektriciteit en sinds kort ook wifi (die nu even niet werkt …). We kunnen hier gasten ontvangen. Een zuster leent ons haar auto waar we goed gebruik van maken. We hebben al veel mensen bezocht in de wijde omgeving van St.Laurent.

Over een paar uur hopen we met het vliegtuig te vertrekken naar Maripasoula. Daar mogen we in twee gemeentes dienen. We zien er naar uit om met de broeders en zusters in het binnenland de jaarwisseling door te brengen.

A.s. dinsdag verwachten we weer terug te zijn in St.Laurent.

We wensen jullie een goede jaarwisseling en een gezegend 2018

Hartelijke groet,

Barend & Diny 

Week 4 (16 december - 22 december)

zaterdag, 23 december 2017 19:03:00

Vorige week was ik een avond in de gemeente “Paul-Isnard” (de naam van het gebied waar de gemeente zich bevindt). De gelovigen woonden eerder in het binnenland en hebben zich nu gevestigd in de omgeving van St.Laurent.  Eén van de eerste prioriteiten is een plek te creëren om met elkaar de Heer te prijzen. Niet op een manier zoals ik gewend ben en mij lief is, maar prijzen en bidden, dat doen ze. Jong en oud! Zondag was ik de gastspreker in een gemeente te Moengo. Vandaar reed ik in de middag verder naar Paramaribo waar ik weer hartelijk welkom was bij zuster Banwarie. Het wachten duurt lang, maar werd wel onderbroken door een paar klusjes en ontmoetingen in haar riante woning. Dinsdag in de namiddag reden we samen naar het vliegveld om Diny op te halen. Na een voorspoedige vlucht konden we elkaar na drie weken weer stevig omarmen. We zijn dankbaar dat we de komende weken hier samen mogen optrekken. Onze gastvrouw had gehoopt dat Diny de komende vier weken bij haar zou blijven, maar na twee nachten ging de reis toch weer naar Albina. We staken donderdagmiddag de rivier over, visa versa, om in St. Laurent bij de begrafenis te zijn van het echtpaar dat tien dagen geleden bij een ongeval om het leven kwam. We zijn nu weer te gast bij Glenn en Claudette in Albina. Straks steken we de rivier weer over om in te trekken in de woning die voor ons is gereed gemaakt.

We wensen jullie allen heel gezegende kerstdagen!

Hartelijke groet,

Barend & Diny

Week 3 (9 december - 15 december)

zaterdag, 16 december 2017 10:21:00

Zondag sprak ik in Église Chrétienne Evangélique te St.Laurent.  Het deed me goed om broeders en zusters te zien van “het eerste uur” en ook een aantal nieuwe leden.

In St.Laurent en omgeving bezocht ik in de avonduren enkele kleine gemeenschappen. Overdag werd er wat geklust in het huisje waar Henk Kreuger vele jaren woonde. Het staat vlak naast de kerk in het centrum van St.Laurent. Een mooie plek om daar straks een paar dagen samen met Diny te zijn en om mensen te kunnen ontvangen. Er was al heel veel werk verzet door zuster Jeane. Jeane is voor velen een spil in de contacten. Deze week werd ze tragisch getroffen door het overlijden van haar broer en schoonzus bij een verkeersongeval.

Nu ben ik weer in Albina. Gisterenavond zetten we de studie voort m.b.t. relatie & huwelijk. De reputatie die er in het zgn. Westen heerst (ook binnen de kerken) over dit onderwerp maakt mij nederig. We proberen de Bijbelse principes naar boven te krijgen en die op te volgen.

Straks steek ik de rivier over om vanavond een dienst te hebben in de omgeving van St.Laurent. Zondag hoop ik in Moengo te zijn. Vandaar rijd ik door naar Paramaribo. Dinsdag verwacht ik Diny in mijn armen te kunnen sluiten. We zien er naar uit!

Dank voor jullie gebeden!

Hartelijke groet uit Albina,

Barend